S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Dodanie do 48 hodín

Garancia vrátenia peňazí

Názory našich zákazníkov
Overený obchod

Zdravo hravo emagazín


Úvod » Múky zo semien » Múka zo zelených banánov 500g


        

Múka zo zelených banánov 500g

skladom

 

Číslo produktu: 29048
naša cena bez DPH : 3,92 €
naša cena s DPH (20 %):
4,70 €
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Banány sú chronicky známe ovocie, ktoré je v celosvetovom meradle na popredných priečkach v spotrebe. Je však zaujímavé, že kým vo vyspelých krajinách, kam sa banány dovážajú sa konzumujú zrelé banánové plody, v krajinách pôvodu, kde sa banány pestujú tvoria gro spotreby nezrelé zelené banány.

 

Banánová múka sa vyrába zo zelených banánov, ktoré sú lúpané, krájané, sušené a následne pomleté na jemnú múčku. Nejde teda o klasickú múku získavanú zomletím semien. Múku zo zelených banánov môžeme preto prirovnať k špeciálnej ovocnej mletej zmesi.

 

Tradične sa banánová múka začala vyrábať v chudobných oblastiach Afriky a Jamajky ako náhrada drahej pšeničnej múky. Neskôr sa okolo roku 1900 začala dovážať do Strednej Ameriky ako múka so špeciálnymi dietetickými vlastnosťami.

 

Múka zo zelených banánov je bezlepková, vhodná pre celiatikov a ľudí s rôznym stupňom intolerancie lepku. Rozširovaniu do sveta vďačí banánová múka faktu, že je ideálnou bezlepkovou náhradou pšeničnej múky. Dnes je vyzdvihovaný aj obsah rezistentného škrobu, ktorý je stredobodom zájmu niekoľkých špeciálnych diét.

Zloženie a použitie múky zo zelených banánov

 

Múka zo zelených banánov má vysokú nutričnú hodnotu. K najviac ceneným látkam patrí spomínaný rezistentný škrob, ktorý sa od ostatných škrobov líši spôsobom trávenia. Kým bežné škroby sú trávené a vstrebávané už v tenkom čreve, rezistentný škrob je rozkladaný baktériami až v hrubom čreve. Výsledným produktom metabolizmu rezistentného škrobu sú rôzne mastné kyseliny s krátkym reťazcom.

 

Varením sa obsah rezistentného škrobu znižuje, preto sú najviac preferované recepty, v ktorých sa múka zo zelených banánov pridáva v surovom stave. Takto možno pripravovať rôzne krémy, kaše, nápoje. Múka zo zelených banánov je vhodná aj na finálne zahusťovanie jedál a nápojov.

 

Múka zo zelených banánov je tiež veľmi bohatá na kyselinu butyrátovú, ktorej sú priprsované rôzne priaznivé účinky na trávenie a metabolizmus. Rovnako je táto múka bohatá na dôležité minerálne látky ako draslík, horčík a železo.

 

 

Y2E5Yj
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: