S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Dodanie do 48 hodín

Garancia vrátenia peňazí

Názory našich zákazníkov
Overený obchod

Zdravo hravo emagazín


Úvod » Kokosová múka a cukor

Kokosová múka a kokosový cukor

Hoci je kokosový cukor u nás ešte stále exotická novinka, v tropických krajinách, ktoré sú domovom kokosových paliem sa využíva tisíce rokov. Je považovaný za jednu z najzdravších náhrad klasického bieleho rafinovaného cukru z cukrovej repy. K najväčším producentom kokosového curku patria Filipíny a Indonézia.

Kokosový cukor - výroba

Kokosový cukor sa získava kryštalizáciou nektáru z kvetov kokosovej palmy. Má preto jemne karamelovú chuť a hnedú farbu. Kokosový cukor je čisto prírodný výrobok, bez ďalšieho spracovania či pridávania konzervačných látok.

Unikátne zloženie kokosového cukru ho radí medzi špičky zdravých sladidiel. Vyznačuje sa nízkym glykemickým indexom a obsahuje celý rad mikroživín ako draslík, horčík, železo, vápnik, zinok a dokonca vitamín C a vitamíny skupiny B! V kokosovom cukre sú v menšej miere obsiahnuté aj ďalšie fytoživiny ako polyfenoly, flavonoidy, antioxidanty a iné. (http://www.livestrong.com/article/367337-what-are-the-benefits-of-coconut-sugar/)

Kokosový cukor je alternatívou pre každodenné sladenie zdravším prírodným sladidlom. Je však dobré aj pri jeho spotrebe myslieť na kalórie. V našej ponuke nájdete výhodné 500g balenie hnedého 100% prírodného Kokosového cukru.

Kokosová múka

Kokosová múka sa pripravuje zo sušenej kokosovej dužiny. Vzniká vzdušná jemná múka, ktorá sa využíva v mnohých receptoch. Jej veľkou výhodou je fakt, že sa jedná o čisto bezlepkový produkt, nakoľko kokosová múka sa neradí medzi obilninové výrobky.

Kokosová múka obsahuje veľa vlákniny

Kokosová múka je bohatá na vlákninu, ktorej obsahuje viac ako 50%. Okrem toho je tiež bohatá na tuky a ďalšie živiny ako bielkoviny a sacharidy.  (http://products.mercola.com/coconut-flour/)

Kokosová múka - použitie

Kokosová múka má jemnú, typickú chuť, ktorá ju predurčuje k použitiu na pečenie sladkého pečiva. Avšak mnohé recepty odporúčajú pridávanie kokosovej múky aj do omáčok, krémov, čím môžeme zvýšiť obsah vlákniny v pripravovanom jedle.

Pri pečení s kokosovou múkou je potrebné vziať do úvahy, že budeme potrebovať oveľa menej kokosovej múky, aby sme dosiahli rovnakú konzistenciu ako pri použití pšeničnej múky.

 


Usporiadať podľa 
Výrobca  

Kokosová múka je najemno pomletá sušená kokosová

naša cena 4,70 €

skladom
novinka


  Hnedý kokosový cukor sa získava zo sladkého
bežná cena 5,80 €

naša cena 4,70 €

skladom
novinka

MTA4ZWJ